Ik ben Benedicte


En ik werk sinds enkele jaren als sport- en mentalcoach.

Ik volgde de physical coach opleiding (PCA Brussel) en specialiseerde me nadien in functional training. Ik deed mijn stages bij ex-topsportster en olympisch atlete Hanna Mariën met wie ik nadien nog twee jaar mocht samenwerken.

Voor de mental coachings baseer ik mij op wetenschappelijk onderbouwde kennis die ik haalde uit  mijn studie gezondheidspsychologie (Universiteit Antwerpen in samenwerking met de Open Universiteit Nederland), trainingen en een 2-jarige coach opleiding.

Ik geloof heel sterk in coaching en de kracht hiervan! Door waardevolle coaching creëer je meer bewustzijn. Bewust worden van wat je soms tegenhoudt maar ook waar je eigenlijk méér naar verlangt en wat jij nodig hebt.

Ik heb veel zelf uitgetest en toegepast in mijn leven en met succes. Ik heb ongezondere en vervelende gewoontes kunnen loslaten die mij frustreerden en teveel energie kostten. Om zo meer te focussen op wat ik dan wel wil. En die levensstijl te creëren waar ik zelf helemaal achter sta en en die echt bij mij past.

Hiernaast studeerde ik (in een ver verleden) ook nog orthopedagogie. Ik werkte in de kinder- en jeugdpsychiatrie om vervolgens opnieuw te studeren voor leerkracht toen ik zwanger was.

Omdat beweging essentieel is voor opgroeiende kinderen startte ik tevens met kindertrainingen.

Ook nu volg ik nog bijkomende bijscholingen (rond mobiliteit, voeding en mental coaching).

Deze input verwerk ik steeds terug in mijn coachings en trainingen.